VILLKOR

Villkor för kursbokningar och köpvillkor

Allmänt
Dykning är väderberoende och det är inte alltid som det går att finna alternativa dykplatser, det innebär att vi ibland behöver planera om och genomföra kursdyk vid annat än planerat datum.

Avgifter
Det angivna kurspriset är den totala kostnaden. Ytterligare kostnader kan tillkomma i vissa fall, det kan handla om utrustning, båtdyk, gas, resor, boende, inträde m.m, detta framgår oftast under kursbeskrivning. Det ska dock alltid vara tydligt inför varje kurs och tillfälle vilka totalkostnader som gäller, momssatsen ska även framgå.

Avbokning
Avbokning av kurs ska snarast ske till aktuell instruktör, och bokningsavgiften återbetalas inte, dock är summan kvar och innestående att nyttjas inom ett år av samma elev/kund. Återbetalning kan dock ske i vissa fall med läkarintyg oberoende av när det meddelats oss.

Eleven/Kundens ansvar
Det ligger i eleven/kundens ansvar att ha läst igenom dessa villkor och förstått innebörden av dem, är något otydligt eller oklart måste Malmö Dykskola kontaktas och tillfrågas. Det är också eleven/kundens ansvar att ha läst igenom och förstått innebörden av all information som gäller för den kurs vederbörande ska gå.

Priser och betalning
Varje kurs eller vara anges med pris inklusive moms. Betalningsvillkor för kurs är full betalning innan kursen påbörjas. Vid varubeställning betalas en avtalad handpenning och slutbetalning vid avhämtning. Betalning sker genom överföring till vårt bankgiro eller swish.

Fraktvillkor är avhämtas hos oss om inget annat har avtalats.

Ångerrätt
Din ångerrätt (ångerfristen) gäller under 14 dagar. I ditt meddelande till oss måste det klart framgå att du ångrar dig. Ångerfristen börjar löpa den dag du tog emot bokningsbekräftelse, varan eller en väsentlig del av den. När kursen är påbörjad gäller ej ångerrätt. Om avtalet gäller en specialtillverkad vara – eller en vara som fått en tydlig personlig prägel, börjar ångerfristen löpa den dag vi lämnat information.

Du har ångerrätt om:
Tjänsten påbörjats under ångerfristen med ditt samtycke, priset är beroende av varan på grund av sin beskaffenhet inte kan återlämnas, förseglingen brutits på ljud- eller bildupptagningar eller datorprogram. Med försegling avses även teknisk plombering.

När du utnyttjat din ångerrätt:
Du är skyldig att hålla varan i lika gott skick som när du fick den. Du får inte använda den, men naturligtvis försiktigt undersöka den. Om varan skadas eller kommer bort på grund av att du är vårdslös förlorar du ångerrätten.

Privat policy
”I samband med din bokning och beställning godkänner du att vi lagrar och använder dina uppgifter i vår verksamhet för att fullfölja avtalet gentemot dig. Du har enligt Personuppgiftslagen rätt att få den information som vi har registrerat om dig. Om den är felaktig, ofullständig eller irrelevant kan du begära att informationen ska rättas eller tas bort. Kontakta oss i så fall via e-post.”

Returer
Returer sker på din egen bekostnad utom om varan är defekt eller om vi har packat fel. Returer ska skickas som brev eller paket, inte mot postförskott.

Vid byten betalar vi den nya frakten från oss till dig.

När du utnyttjat din ångerrätt ska du om det gäller en vara sända eller lämna tillbaka den till oss. Om det gäller en tjänst ska du hålla materialet tillgängligt för oss såvida det inte medför besvär för dig.

Återbetalningsskyldighet
Vi ska, om du utnyttjat din ångerrätt, betala tillbaka vad du har betalat för varan snarast eller senast inom 30 dagar från den dag då vi tog emot varan eller, om det är en tjänst, meddelandet om att du ångrat dig. Du får själv betala returkostnaderna när du sänder tillbaka varan. Vi betalar alltid returkostnaden för att sända tillbaka så kallade ersättningsvaror.

Swish-nummer:

1233730801

Vårt bankgiro är 5439-3129